Cesta de la compra (0)
Total: 0
IVA incluido
Ir a la cesta
Inicio  |  Acerca de Nosotros  |  Noticias  |  Barcelona és la segona ciutat de l’Estat amb el sòl més car

Noticias

Barcelona és la segona ciutat de l’Estat amb el sòl més car

Barcelona és la segona ciutat de l’Estat amb el sòl més car

24.10.2017

Les compres de sòl urbà s’han reactivat clarament els últims mesos i, per tant, els preus van a l’alça. Segons les dades publicades pel ministeri de Foment, el preu del metre quadrat de sòl urbà a Barcelona s’ha situat el segon trimestre en 491,5 euros, xifra que suposa un augment del 7 % respecte del trimestre anterior i de l’1,4 % respecte al mateix trimestre de l’any passat.

Amb aquest preu Barcelona és, de les grans ciutats espanyoles -de més de 50.000 habitants-, la segona més cara, només superada per Granada, on el metre quadrat se situa en 510 euros.

Que el mercat del sòl s’ha reactivat ho demostren les dades agregades que publica el ministeri. Durant el segon trimestre, a tot Espanya hi va haver quasi 6.000 transaccions de sòl urbà, amb un augment del 35,2 % respecte del segon trimestre de l’any passat, i la superfície que ha canviat de mans supera els 7,2 milions de metres quadrats, amb un increment del 26,6 %. El valor total d’aquestes compres de sòl puja a 1.074 milions d’euros, un 43 % superior al valor de les compres del segon trimestre de l’any passat.

El preu a Espanya del metre quadrat de sòl és de 166,4 euros de mitjana, un 1,8 % superior al mateix trimestre de l’any passat. Així, el preu a la ciutat de Barcelona triplica el preu de mitjana a l’Estat.

No obstant, el valor del sòl és lluny dels màxims. Abans de la crisi el preu del metre quadrat a la capital catalana superava els 1.000 euros i fins i tot en plena crisi es va disparar a un màxim de 1.372,7 euros el metre quadrat el quart trimestre del 2009. Però des d’aquell moment els preus van entrar en caiguda lliure fins a un mínim de 327,9 euros el metre quadrat el quart trimestre del 2012.

En el conjunt de Catalunya el preu del metre quadrat de sòl urbà el segon trimestre d’enguany se situa en 442,7 euros, amb un augment del 3,9 % respecte del trimestre anterior, i d’un 1,3 % respecte de fa un any.

Cargando...
x